14 juni 2010

Mammas chokladkaka

Den här chokladbotten tycker jag är riktigt god. Funkar kalasbra som tårtbotten. Receptet har jag hittat i en bok som heter Himlagott.
En sats räcker till en 20 cm form, jag delade den i 2 så vill man ha en högre tårta får man göra 2 satser.

3 ägg
2 dl socker
100 g smör
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2,5 msk kakao
3/4 dl mjölk
50 g hackad choklad
1 msk rivet citronskal (uteslöt jag)

1. Vispa ägg och socker pösigt.

2. Blanda mjöl, bakpulver och kakao. Rör ner mjölblandningen i äggvispet växelvis med det smälta smöret och mjölken. Tillsätt den hackade chokladen och citronskalet.

3. Häll över smeten i en väl smord form och grädda i 175 grader ca 40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar